ایوان مدائن

 هر روز که می گذرد ، وبلاگنویسی فارسی سخت تر می شود . مخاطبین اینگونه وبلاگها ، بد سلیقه تر و حساسیتهای دولتی بر وبلاگهای فارسی ، بیشتر می شود . ترس از فیلترینگ ، اجازه آزادی بیان مجازی را نمی دهد . 

 تا کنون ، پروژه ای را برای بررسی سال 1386 خورشیدی ، منتشر کردم . بر آن شدم که برای جلوگیری از رکود فعالیتهای وبلاگ لطفهای بیکران ، پروژه دیگری را بنام پارس نما در دست انتشار قرار دهم . 

 در این پروژه ، می کوشم که 40 تصویر ، از 40 شهر یا روستای پارس را برگزینم و نوشتاری مختصر  ، در کنار آنها بیآورم . امید است که مقبول افتد .


 پارس نما (1) : ایوان مدائن 

 شهرگان یا ایوان مدائن که از شاهکارهای شهرسازی پارسیان بوده است ، مجموعه ای از شهرهایی پارسی ( تیسفون ، بغداد و ... ) بوده است . شهرگان ، بزرگترین بنای مسقف تاریخ است که 35 متر ارتفاع دارد . در هنگامه میلاد حضرت ختمی مرتبت ، محمد مصطفی (ص) ، در طاق شهرگان ، شکافی شگرف ، رخ می دهد . بهمین دلیل ، اعراب ، شهرگان را طاق کسری ( ایوان شکسته ) می نامند . پارس ، اندکی بعد ، بدست مسلمانان فتح گردید و شهرگان ، در گذر تاریخ ، به ویرانه ای تبدیل شد . همچنان ، این مکان ، در عراق عرب ، گردشگران فراوانی را شیفته خود می سازد .

لنگه کفش برای رئیس جمهور (مرگ بر آمریکا)

 16 آذر 1375 خورشیدی ، دانشگاه تهران ، محمد خاتمی ، اعتراضات گسترده دانشجویان ، تهدید به اخراج دانشجویان از مکان سخنرانی رئیس جمهور ، اعلام عدم رضایت دانشجویان از عملکرد دولت . 

 کمی بعدتر ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران ، درهای مکانی که مقرر شده است که سخنرانی رئیس جمهور جدید در آن مکان برگزار گردد ، رو به دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران ، باز می شود ؛ بیش از نیمی از ظرفیت مکان را پیش از باز شدن درها ، محصلین مدرسه علمیه ای پر کرده اند که به آن دانشگاه امام صادق (ع) تهران می گویند . دانشجویان دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران ، از چنین شرایطی بر آشفته می شوند . اعتراضها بالا می گیرد . دوربین صدا و سیمای دولتی ، بی توجه به اعتراضها ، از آنچه که خود می خواهد،  تصویربرداری می کند . چند دختر دانشجو به مزدبگیران صدا و سیمای دولتی حمله ور می شوند و دوربین را به سمت خود می کشند تا از اعتراضات آنها ، به رئیس جمهور جدید ، تصویربرداری کند . 

 رئیس جمهور جدید ، دهان را باز کرده و چشمان را بسته تا شاید که به شیوه منحصر به فرد خود ، بتواند که از دانشگاه توشه چینی کند . زهی خیال باطل ! 

 لنگه کفشی ، در هوا ، دیده می شود . از آن پس ، هیچکس نتوانست که آشوبی را که آتش آنرا محمود احمدی نژاد ، با حضور نسنجیده اش در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران ، برافروخت ، مهار نماید . اکنون ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران ، مرکز ثقل جنبش دانشجوئی مخالفان و معاندان است . 

 چندی پیش ، شهوتی نسنجیده از جنس همانچه که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران دیده شد ، در شیراز و توسط رئیس مجلس شورا ، دانشگاهی را که کاملاً آرام بود ، به یک مرکز مخالفت و عناد دانشجوئی تبدیل کرد ! اما ، از لنگه کفش ، خبری نیست . گویا که لنگه کفش ، مخصوص روسای جمهور لجباز دنیا است .

 قهرمان غیور عراقی منتظر الزیدی ، دو لنگه کفش را بطور پیاپی ، بسوی رئیس جمهور لجباز ایالات متحده آمریکا پرتاب می کند . مرگ بر آمریکا . کاش که مفهوم لنگه کفش را کسانی که بدنبال رابطه با آمریکا ، از طریق هوشنگ امیراحمدی ، هستند ، درک کنند . کاش که آنها که رابطه با آمریکا برقرار کردند ، بدانند که لنگه کفش چیست . کاش آنها که در صدر هیات پارلمانی با نمایندگان کنگره آمریکا نشست و برخواست کردند ، ببینند که لنگه کفش ها برای چه کسانی پرتاب می شود . اگر که انتفاضه فلسطین ، ضد صهیونیزم اسرائیل است . پرتاب لنگه کفش ، ضد کاپیتالیسم آمریکائی است . تاریخ ، از لنگه کفشی که به رئیس جمهور لجباز و دیکتاتور پرتاب شد ، بسیار خواهد نوشت یا شاید که آنرا به موزه بسپارد . نوکران و عاشقان رابطه با آمریکا ، بدانند که لنگه کفش دیگری منتظر آنها است . همچنین ، باراک حسین اوباما ، منتظر لنگه کفشی است که معلوم نیست که در کجای دنیا تولید می شود و از شمار میلیاردها انسان روی زمین ، بر کدام پای چه کسی می رود ؟ پس ، مراقب عاقبت کار خود باشد . دلدادگان رابطه با آمریکا ، بیدار شوید . رهبر ما ، در دانشگاه علم و صنعت تهران ، مقتدرانه راه را به شما نشان داد .

 

مرگ بر آمریکا

فشار و چانه زنی

 فشار سیاسی و چانه زنی سیاسی دو رفتار منفی بودند که از سوی دولت موسوم به اصلاحات و دولت مدعی اصولگرائی مشاهده شدند . فشار سیاسی ، رفتار سیاسی از نوع غیر اخلاقی است و چانه زنی سیاسی ، بازی سیاسی از نوع باخت - باخت محسوب می شود . دولت موسوم به اصلاحات ، در زمانی که در سراشیبی سقوط واقع شد ، رو به تاکتیک احمقانه فشار از پائین و چانه زنی در بالا آورد که دو پای احزاب و گروه های سیاسی موسوم به اصلاح طلب را بسیار لرزان کرد . دولت مدعی اصولگرائی که می داند ، آینده متعلق به او نیست ، سیاست فشار سیاسی و چانه زنی سیاسی را به گونه ای دیگر و در حالیکه در سراشیب سقوط قرار گرفته است ، در پی گرفته است .

ادامه مطلب ...